KP CHeb9

 

1. část krajského přeboru mládeže 2023-2024 se hrála 9. prosince v nové  hrací místnosti ŠK Valdštejn Cheb přímo na hlavním chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Účast, alespoň z naší strany, byla trochu ovlivněná nemocemi a kolizemi s jinými sportovními akcemi, ale i tak jsme se 13 hráči tvořili podstatnou část startovního pole, které čítalo celkem 35 hráčů a hráček. 

 

Hrálo se obvyklým tempem 2x20 minut na partii + 30 s/tah.

Kategorie H16 byla málo početná a byla proto sloučena s kategorií H14. Situace dokonale využil Orgil Jargalsaikhan a vybojoval první cenné vítězství v této kategorii, když na pomocné hodnocení předhonil další naší hráčku, Valerii Agurieva, oba získali 4 body. 

V kategorii H14 získal se ziskem 5,5 bodu stříbrnou medaili náš Vojta Červinka, když nestačil jen na vítězného Jonáše Kubáta z Chebu, který neztratil ani bod. Další naši zástupci vybojovali 2 body (Adam Elhawary) 1 bod (Sofia Zyma).

Úspěšní jsme byli i v kategorii do 12 let, i když zde nám zlatá medaile unikla. Stříbro ale vybojoval George Ugrenovich (6 bodů) a bronz a svou 1. medaili Oliver Dixon (4,5 bodu). 5. se 4,5 body byl Filip Pokorný, kterého z bojů o medaile vyřadila prohra v posledním kole. Kuba Mrkva uhrál 2,5 bodu a Nadiia Zyma 1 bod. Vítězem této kategorie se stal se 6,5 body Daniel Vo.

Velkou radost nám udělala také kategorie do 10 let - bez ztráty bodu zvítězil a svou první medaili vybojoval Manlai Jargalsaikhan. Na 5. místě skončil Valerii Zyma (2 body) a na 7. místě bez bodu jeho maldší bratr Mykhailo.

Celková bilance 2 zlatých medailí, 3 stříbrných a 1 bronzové v kategoiích chlapců je skvělá a ještě jsme k ní přidali 2 zlaté medaile v kategorii dívek.

Další část krajského přeboru mládeže se bude hrát v únoru buď v Teplé nebo v Chodově.

 

 Výsledky:  H10  H12  H14+H16

KP Cheb7  KP Cheb10

KP Cheb8  KP Cheb5

 

KP Cheb 4  KP Cheb1

KP Cheb2  KP Cheb3